Fotózás μ4/3 rendszerű MILC, μ4/3 optika + Kowa spektív összeállítással
Hitünk szerint, az extrém nagy gyújtótávolságú fotózás tárgykörében, a Kowa spektív + TSN-DA10 típussal való fotózás még mindig az egyszerű és megfizethető kategóriába esik.

Bár elsősorban a kicsi, könnyű kompaktgépekhez tervezték a TSN-DA10 rögzítőgyűrűt, ugyanolyan jó szolgálatot tesz egy μ4/3 rendszerű, optikával ellátott MILC fényképezőgépen is, hiszen méretük és súlyuk hasonló.

A kényelmes képkészítést szolgálja, hogy a fényképezőgép minden funkciója ugyanúgy használható, mint spektívre csatlakoztatás nélkül.
Tehát ugyanúgy működik az autófókusz és a legélesebb részek kijelzése (zebra) is.

A μ4/3 + Kowa összeállítástól várható képminőség a kompaktoktól eltérően, csúcsminőségű. A mikro négyharmad rendszer kínálta gyors expozíció, ma
gas ISO értékek, alacsony képzaj, a Kowa fluorit lencséivel együttműködve, lélegzetelállítóan részletes, csodálatosan homogén hátterű, kontúrmenti elszíneződésektől mentes eredményt hoz.

A spektív okulárjára csatlakozó megoldással ráadásul gyorsan lehet váltani a szabad szemmel való megfigyelés, vagy a fotózás, videózás között, mert az okulár fentmarad a fotózás, videózás során is.

   

A Kowa által gyártott TSN-DA10 tökéletesen illeszthető a μ4/3 rendszerű, MILC fényképezőgépekhez.
Optikaként a MILC vázra egy szintén μ4/3 rendszerű választható, legfeljebb 25 mm gyújtótávolságig (ez teljes képkockás Leica formátumra átszámítva, 50 mm-t jelent).

Spektívként e legkiválóbb képminőséget biztosító, 880/770 sorozat tagjai választhatóak, Kowa TE-11WZ vagy TE-10Z okulárral.

A fényképezőgép csatlakoztatása egy percen belül megoldható. Mindössze a szemkagylót kell letekerni az okulárról, a helyére feltekerni a DA10 belső gyűrűjét, majd arra rácsúsztatni a MILC-szűrőmenetébe tekert DA10 külső gyűrűjét, és a csavarral rögzíteni.

Ha a MILC objektív szűrőmenete nem 43 mm-es, akkor egy TSN-AR menetátalakító is kell az optika és a DA10 közé, amely a következő méretekben érhető el:
AR28/30/30.5/37/43/46/52/55/58/62/72mm

A fekvő és álló (tájkép/portré) felvételi módok közötti átálláshoz mindössze egy csavar meglazítására van szükség a DA10 külső gyűrűjén.

Az okulár teljes zoomtartománya felhasználható, így a
μ4/3 rendszerhez készen kapható objektívek lehetőségeit messze meghaladó, extrém telefotók készíthetőek.

TSN-DA10 rögzítőgyűrű
Az okulár szemkagylóját eltávolítva, annak helyére kell feltekerni a TSN-DA10 belső gyűrűjét. Az adapter külső gyűrűje a fényképezőgép szűrőmenetébe a megfelelő méretű menetátalakítón (TSN-AR) keresztül csatlakozik.
A TSN-DA10 külső gyűrűjét (és vele a fényképezőgépet) a spektívre rögzített belső gyűrűre csúsztatva, egy csavar, kézzel történő megszorításával rögzíthető, oldható. Így gyorsan válthat a megfigyelés és a képkészítés között.

További részletek>>

 

TSN-AR menetátalakító gyűrű
TSN-DA1/DA10 gyűrűknél, és TSN-VA2B/VA3 adaptereknél válassza ki az objektív szűrőmenetének megfelelő átmérőjű átalakítót

Választható típusok (és méretek):
TSN-AR28 / 30 / 305 / 37 / 43 / 46 / 52 / 55 / 58 / 62 / 72

Figyelmeztetés!
Bár a megoldás bármely szenzort alkalmazó géppel együttműködik, a nagyobb vázak súlya veszélyeztetheti az objektív szűrőmenetének épségét, extrém módon terhelve azt.
Az ilyen sérülések bekövetkezése miatt a Kowa nem vállal felelősséget, mindenki maga mérlegelje, hogy károsodásoktól mentesen alkalmazható-e az összeállítás.

Mindig belső élességállítású objektívet csatlakoztasson (melynek frontlencséje az élességállításkor nem mozdul el), mert ellenkező esetben a fixen a szűrőmenetbe rögzülő adapter gyűrűje tönkre teheti az optika autofókusz mechanikáját!