Kowa GENESIS 22 miniatűr, összecsukható, tetőél prizmás távcső
Prémium kivitelű, zsebben is hordható  keresőtávcső, madarászoknak, túrázóknak. A hely hiánya sem lehet akadály, hogy mindig önnél legyen ez a kiemelkedő minőségű optika. A Kowa GENESIS 22 sorozatú, fémvázú távcsöveibe a több, mint félévszázados innovatív eredményeit építette be, mint a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. A GENESIS 22 a Prominar hagyományoknak megfelelően, kiemelkedő képminőséget nyújt, akár a városban barangol, akár ha megszökik a világtól. Elhanyagolható tömege és aprócska mérete miatt akár ingzsebben is hordozható, mindeközben nem kell lemondani a kitűnő képminőségről sem!
Szándékoltan csekély közelpontja alkalmassá teszi apró rovarok, virágok nagyított megfigyelését, lehajolás nélkül is.

 Fémház, kis méret, minimalizált tömeg

A GENESIS 22 sorozat kis tömegű magnézium ötvözetből készül.  A kis tömeg valamint az összecsukható, tenyérben is elférő kialakítása miatt, nem foglal el sok helyet, még egy aprócska női táskában sem, így könnyedén vihetjük magunkkal bárhová.

   

Strapabíró ám kecses felépítés
A Kowa GENESIS 22 sorozatot a stílus és minőség jegyében tervezték meg. A vastag gumírozású, ám mégis kézbe simuló ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de lökhárítóként védi meg az akaratlan sérülésektől is a lencséket.

   

Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit eleve tartósnak gyártja, a GENESIS 22 sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.

A tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!

A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét gumírozott, jó tapadású szemcsés felületek borítják. E kiképzés a kellemes tapintás mellett jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.


A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez garantálja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.

 

   

Minőség, mindenek előtt!
A GENESIS 22 sorozat kiemelkedő minőséget képvisel mind tervezésében, mind összeszerelésében, mint anyagfelhasználásában. Érdemes kipróbálni a teljesen fémből készült központi élességállító
precízen finom működését, vagy összcsukni és újra kinyitni a parányi távcsövet.

 
   


XD lencsetagok

Ebben a kategóriában páratlan, hogy extra alacsony színszórású (XD) lencsetagokat alkalmazzanak. Ezek felhasználása hozza el a szemlélő számára a nálánál nagyobb optikáktól megszokott éles, tiszta és élénk képet, melyet ráadásul széles látómezővel kínál.


A tetőél prizma bevonatolása gondoskodik a fázis korrekcióról és növeli a visszaverődést. A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.

A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távoltartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi a ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárgjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevéve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel.
   

Felhasználás
A Kowa GENESIS 22 éppúgy használható a természetben, mint ahogyan az operában. Széleskörű felhasználhatóságát a kiváló képminőség, az összecsukhatóság valamint a csekély tömeg teszik lehetővé.
Az átlagosnál sokkal jobb minőségű lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjedhet. A strapabíró kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük.
A távcső csekély tömege miatt kirándulásnál, hegyi túránál (ahol minden köbcentiméter és gramm is számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény teljessé tételében.

   


Állítható szemkagyló

A betekintési távolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jöhet például szemüveg viselésekor is, mert nem kell azt levenni a távcső használatához.
Emellett szabad szemmel való használatkor is segít az optimális nézési pozíció megtalálásában. 

 
   

 

   
GENESIS 22 10×25
Frontlencse átméróje:    22 mm
Nagyítás:    10-szeres
Látómező 1000 méteren:    104,8 m
Vízszintes látószög:      6°
Kilépő pupilla átmérője:      2,2 mm
Relatív fényesség:      4,84
Szürkületi érték:    14,8
Betekintési távolság:    15 mm
Szemtávolság:    55–73 mm
Közelpont:
    1,5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   105 × 108 × 42 mm
Távcső tömege:   325 g
Garancia:    10 év

 

   
GENESIS 22 8×25
Frontlencse átméróje:    22 mm
Nagyítás:    8-szoros
Látómező 1000 méteren:    131,1 m
Vízszintes látószög:     7,2°
Kilépő pupilla átmérője:     2,75 mm
Relatív fényesség:     7,6
Szürkületi érték:    13,3
Betekintési távolság:    15 mm
Szemtávolság:   55–73 mm
Közelpont:
     1,5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   105 × 108 × 42 mm
Távcső tömege:   315 g
Garancia:    10 év

 

   
 
Puha hordtáska
Nyakpánt  
Védőkupakok
Tisztítókendő  

 

 
Fótóadapter iPhone 6-hoz