A látvány maximuma: Genesis XD 33 sorozat
A Kowa keresőtávcsöveinek prémiumát jelentő Genesis sorozatú távcsövek „PROMINAR“ lencséket tartalmaznak. Ez a 4 db XD lencsetagot (2 tag, 2 csoportba rendezve) felhasználó távcső a világon polgári célokra elérhető, lehető legjobb képminőséget biztosítja 33 mm-es frontlencsével. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.

A Genesis XD 33 sorozat széles látómezőt kínál, „saroktól, sarokig“ éles képpel, minimális fényveszteség mellett. A nagy fénytörésű tetőél prizma (Bak4 + SK15) szinte teljes visszaverődést ad, ami a Kowa specialitás C3-as lencsebevonatokkal kombinálva, a lehető legélesebb és legtisztább képet adja.

A Genesis XD 33 sorozat a páratlanul éles, plasztikus és világos kép élményét adja a megfigyelőnek. Ezzel a távcsővel öröm a nézelődés, akár hosszú órákon át is.

A távcsövön átnézve, a világ egy másik dimenziója tárul a szemünk elé...

 


PROMINAR XD lencsetagok
A Kowa fémjelezte XD Lencsék (extra alacsony fényszórású üveg, mely jellemzőiben hasonló a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt (színhibát).

 


C3 prizmabevonat

A Kowa távcsövekben Schmidt-Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljes verődik vissza. Ezt a felületet úgynevezett C3-as bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban (400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabb jelennek meg a látott képen.

 
   
Szélesebb látómező 1000 méteren
Az újtervezésű okulár a Genesis XD 33 sorozat látómezejét 8-szoros nagyítású változatnál 28%-al (140 méterre), míg 10-szeres nagyításnál 14%-al (119 méterre) növelte meg, a Kowa BD32 verziókhoz mérten.
 
   


Fáziskorrigált bevonat

A Schmidt-prizma fáziskorrigált bevonata biztosítja az éles képet és a rendkívül jó kontrasztot.

 
   


Nitrogén töltésű tubus 
A távcső tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó
nedvességet, így a bepárásodást is.

NEM alkalmas víz alatti használatra!

 
   

Magnéziumötvözetű tubus
A legfejlettebb fémöntési eljárással (tixotróp fröccsöntés) készülő magnéziumötvözetű váz a nagy tartósságot és a csekély tömeget egyesíti magában. A távcső tartós és megbízható, ellenáll számos mostoha körülménynek és megfelelően stabil fogást biztosít.

 
   


Többrétegű lencsebevonat
Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a színhű, világos és részletes kép megjelenését.

 
   


Állítható szemkagyló

A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít szabályozni a pupillatávolságot szemüveggel, vagy anélküli betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.

 
   

Beépített állványcsatlakozás

A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.

 

Genesis XD 33 10×33
Frontlencse átméróje:    33 mm
Nagyítás:    10-szeres
Látómező 1000 méteren:   119 m
Vízszintes látószög:      6,8°
Kilépő pupilla átmérője:      3,3 mm
Relatív fényesség:    10,9
Szürkületi érték:    18,2
Betekintési távolság:    15 mm
Szemtávolság:    56–73 mm
Közelpont:
    1,5 m
Lencse típusa:
  4 db XD-lencse
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   131 × 121 × 51 mm
Távcső tömege:   590 g
Garancia:   10 év

 

Genesis XD 33 8×33
Frontlencse átméróje:    33 mm
Nagyítás:      8-szeres
Látómező 1000 méteren:   140 m
Vízszintes látószög:      8°
Kilépő pupilla átmérője:      4,1 mm
Relatív fényesség:     16,8
Szürkületi érték:    16,2
Betekintési távolság:    15 mm
Szemtávolság:    56–73 mm
Közelpont:
    1,5 m
Lencse típusa:
  4 db XD-lencse
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   131 × 121 × 51 mm
Távcső tömege:   590 g
Garancia:   10 év

 

 
Puha hordtáska  
Neoprén nyakpánt  
Első, hátsó védőkupakok  
Tisztítókendő  

 

 
KB1-MT Állványadapter
 
Fótóadapter iPhone 4S-hez