Kowa SV 25 miniatűr, tetőél prizmás távcső
Igazi „mindenhol-mindig-nálam" távcső. Ha eddig hely hiányában, csak kiemelt eseményekre tudott távcsövet vinni magával, akkor mostantól nem kell lemondania arról, hogy igazi Kowa legyen önnél, akármerre is jár! A Kowa SV 25 sorozatú távcsöveibe a több, mint félévszázados innovatív eredményeit építette be, mint a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az SV 25 sorozat lehetővé teszi a mindennapos, optimális képminőségű megfigyelést, bármerre is jár. Elhanyagolható tömege és aprócska mérete miatt akár ingzsebben is hordozható, mindeközben nem kell lemondani a kitűnő képminőségről sem!

 

Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű
A Kowa az SV 25 sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges az elenyészően csekély súly elérése. A kis tömeg valamint az összecsukható, tenyérben is elférő kialakítása miatt, nem foglal el sok helyet, még egy aprócska női táskában sem, így könnyedén vihetjük magunkkal bárhová.

   

Robusztus felépítés
A Kowa SV sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de lökhárítóként védi meg az akaratlan sérülésektől is a lencséket.

   

Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az SV sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.

Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!

A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.


A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez garantálja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.

 

   

A hétköznapokban is jól használható funkciók
Az SV sorozat számos, a mindennapos használatot megkönnyítő, hasznos funkciókat tartalmaz. A központi élességállító
mérete nagyobb lett, és finom működése kellően nagy ellenállást ad a pontos beállításhoz. A  jobb szemlencse körül található dioptriabeállító gyűrű is hasonló elven és ellenállással működik.

 
   


Kowa lencsék és prizmák

A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa a leginkább otthon van. Az SV sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.


A tetőél prizma bevonatolás gondoskodik a fázis korrekcióról és növeli a visszaverődést. A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.

A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távoltartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi a ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárgjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevéve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú bevonatolás inkább a jóval drágább távcsövek sajátja.
   

Felhasználás
A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képinőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen.
Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük.
A távcső csekély tömege miatt kirándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.

   


Állítható szemkagyló

A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához.

 
   

 

   
SV 10×25
Frontlencse átméróje:    25 mm
Nagyítás:    10-szeres
Látómező 1000 méteren:    114 m
Vízszintes látószög:      6,5°
Kilépő pupilla átmérője:      2,5 mm
Relatív fényesség:      6,3
Szürkületi érték:    15,8
Betekintési távolság:    12 mm
Szemtávolság:    55–73 mm
Közelpont:
    1,5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   104 × 108 × 42 mm
Távcső tömege:   260 g
Garancia:    10 év

 

   
SV 8×25
Frontlencse átméróje:    25 mm
Nagyítás:    8-szoros
Látómező 1000 méteren:    108 m
Vízszintes látószög:     6,2°
Kilépő pupilla átmérője:     3,1 mm
Relatív fényesség:     9,6
Szürkületi érték:    14,1
Betekintési távolság:    15 mm
Szemtávolság:   55–73 mm
Közelpont:
     1,5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   104 × 108 × 42 mm
Távcső tömege:   260 g
Garancia:    10 év

 

   
 
Puha hordtáska
Nyakpánt  
Védőkupakok
Tisztítókendő  

 

 
Fótóadapter iPhone 6-hoz