Kowa SV 32 tetőél prizmás távcső
A Kowa legújabb, SV 32 sorozatú távcsöveibe a több, mint félévszázados innovatív eredményeit építette be, mint a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az SV sorozat egyensúlyt teremt az optimális képminőség és a modern tervezés között, mely elsődleges szempont a versenytárs nélküli, csekély súlyú kialakításnál.

 

Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű
A Kowa az SV 32 sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges a feltűnően csekély tömeg elérése. A drámai súlycsökkentésnek köszönhetően, ennek a távcsőnek a fehasználhatósága sokkal szélesebb körű, mint a kategória többi gyártójának példányainál. A kis tömeg miatt sokkal több helyre vihetjük magunkkal, mert mind a szállítása, mind pedig a használata egyszerűbb.

   

Robusztus felépítés
A Kowa SV sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de megvédi az akaratlan sérülésektől is a lencséket. A kategória hasonló típusaihoz képest, a tárgylencse méretével arányban, megnövelték annak külső védelmét is, mely egyfajta "lökhárítóként" védi meg a repedéstől, töréstől az 50 mm-es frontlencsét.

   

Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az SV sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.

Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!

A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.


A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez garantálja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.

   

A hétköznapokban is jól használható funkciók
Az SV sorozat számos, a mindennapos használatot megkönnyítő, hasznos funkciókat tartalmaz. A központi élességállító
mérete nagyobb lett, és finom működése kellően nagy ellenállást ad a pontos beállításhoz. A  jobb szemlencse körül található dioptriabeállító gyűrű is hasonló elven és ellenállással működik.

   


Kowa lencsék és prizmák

A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa a leginkább otthon van. Az SV sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.


A tetőél prizma bevonatolás gondoskodik a fázis korrekcióról és növeli a visszaverődést. A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.

A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távoltartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi a ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárgjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevéve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú bevonatolás inkább a jóval drágább távcsövek sajátja.
   

Felhasználás
A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képinőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen.
Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük.
A távcső csekély tömege miatt kurándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.

   


Állítható szemkagyló

A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához.

 
   

Beépített állványcsatlakozás

A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.
 

 

   
SV 10×32
Frontlencse átméróje:    32 mm
Nagyítás:    10-szeres
Látómező 1000 méteren:    105 m
Vízszintes látószög:      6°
Kilépő pupilla átmérője:      3,2 mm
Relatív fényesség:    10,2
Szürkületi érték:    17,9
Betekintési távolság:    16 mm
Szemtávolság:    58,5–72 mm
Közelpont:
    2 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   140 × 124 × 50 mm
Távcső tömege:   570 g
Garancia:    10 év

 

   
SV 8×32
Frontlencse átméróje:    32 mm
Nagyítás:    8-szoros
Látómező 1000 méteren:    136 m
Vízszintes látószög:      7,8°
Kilépő pupilla átmérője:      4 mm
Relatív fényesség:    16
Szürkületi érték:    16
Betekintési távolság:    15,5 mm
Szemtávolság:    58,5–72 mm
Közelpont:
     2 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   138 × 124 × 50 mm
Távcső tömege:   565 g
Garancia:    10 év

 

   
 
Puha hordtáska
Neoprén nyakpánt  
Első, hátsó védőkupakok
Tisztítókendő  

 

 
KB1-MT Állványadapter
 
Fótóadapter iPhone 4S-hez