Kowa YF porro prizmás távcsövek
A Kowa legújabb, YF sorozatú távcsöveibe a több, mint félévszázados innovatív eredményeit építette be, mint a vízlepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az YF sorozat egyensúlyt teremt a retro design, a modern funkcionalitás, és talán a legfontosabb jellemző, a vonzó megjelenés között.

 

Fejlett élességállítás
A Kowa YF 32 sorozatának élességállító rendszer koncepciója alapjaiban újult meg, mindkét fontos jellemzőjében. A fókuszállító kényelmesen nagy lett,  a beállítás ellenállása pedig kellő visszajelzést ad. A dioptriabeállító gyűrű a jobb szemkagyló alatt található és a beállításhoz szükséges erő itt is komfortos nagy. Ezek a fejlesztések mind abba az irányba hatottak, hogy a beállítás gyorsan és pontosan, oda-vissza tekergetés nélkül, egyből beállítható legyen.

   

Amikor a retró megjelenés modern tartalommal párosul
A Kowa YF sorozatban ötvöződik a legújabb technológia és a tradícionális gondolkodásmód. A Kowa „hagyományos" porro prizmát alkalmazott az YF sorozatban, annak optikai előnyeit kihasználva, és mindezt egy modern formájú és tapintású tubusba zárta. Mindez különleges élményt ad a szemlélőnek, megfigyelőnek. Számos modern megoldás jellemzi a távcsövet, mint amilyen a vastag, kellemes tapintású gumírozás,  amely megvédi a mechanikai behatásoktól a lencséket és a prizmát. A borítás egyben kellő egyensúlyt teremt a kellemes tapintású textúráltság és a biztos fogás között. Az YF sorozat kézbesimulóan lágy kontúrjai növelik az ergonómiát, hosszú időn keresztüli, fáradásmentes használatot biztosítva a megfigyelőnek.

   
Elképesztően „szélesvásznú" látvány
A porro prizmás felépítés, és a viszonylag kicsi nagyítás következtében, a Kowa YF sorozat hatalmas látómezőt kínál (140 m 6-szoros nagyításnál, 1000 méteren). Ez a különleges jellemző segíti a megfigyelőt, hogy kényelmesen, azonos pozícióból, széles teret lásson be.
   


Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az YF sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.

Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!

Szemben a hagyományos porro prizmás távcsövekkel, az YF sorozta 100%-ban vízálló. Korábban ez egyáltalán nem volt lehetséges a porro prizmás távcsöveknél, melyek külső élességállítása miatt gyakori volt a víz beszivárgása a tubusba. Mostantól azonban a porro prizma optikai előnyei élvezhetőek és nem kell tartani attól, hogy beázik a távcsövünk. A vízálló kivitel további előnye, hogyha a burkolat nedvessé is válik, a felület finoman érdes kiképzése megfelelő tapadást bíztosít vizes kézben tartáskor is. A Kowa mérnökei a belső pára- és vízállóságot tubusonként, beinjektált tömőanyaggal és száraz nitrogéngázzal való feltöltéssel biztosították. Ez gyakorlatilag kizárja a távcsöveknél általánosan fennálló problémát, a hirtelen hőváltozáskor fellépő (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés), tubuson belüli bepárásodást.

   

A hétköznapokban is jól használható funkciók
Az YF sorozat számos, a mindennapos használatot megkönnyítő, hasznos funkciókat tartalmaz. A központi élességállító
mérete nagyobb lett, és finom működése kellően nagy ellenállást ad a pontos beállításhoz. A  jobb szemlencse körül található dioptriabeállító gyűrű is hasonló elven és ellenállással működik.

   


Kowa lencsék és prizmák

A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa a leginkább otthon van. Az YF sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.


A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távoltartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi a ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárgjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevéve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú bevonatolás inkább a jóval drágább távcsövek sajátja.
   
   

Felhasználás
A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képinőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen.
Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük.
A távcső csekély tömege miatt kurándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.

 
   
   


Állítható szemkagyló

A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához.

 

 

Kowa 8×30 YF
Frontlencse átméróje:    30 mm
Nagyítás:      8-szoros
Látómező 1000 méteren:    132 m
Vízszintes látószög:      7,5°
Kilépő pupilla átmérője:      3,8 mm
Relatív fényesség:    14,4
Szürkületi érték:    15,5
Betekintési távolság:    16 mm
Szemtávolság:    50–70 mm
Közelpont:
    5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   160 × 114 × 48 mm
Távcső tömege:   475 g
Garancia:    10 év

 

   
Kowa 6×30 YF
Frontlencse átméróje:    30 mm
Nagyítás:    6-szoros
Látómező 1000 méteren:    140 m
Vízszintes látószög:      8°
Kilépő pupilla átmérője:      5 mm
Relatív fényesség:    25
Szürkületi érték:    13,4
Betekintési távolság:    20 mm
Szemtávolság:    50–70 mm
Közelpont:
     5 m
Lencse típusa:
  Optikai üveg
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   160 × 114 × 48 mm
Távcső tömege:   470 g
Garancia:    10 év

 

 
Puha hordtáska
Neoprén nyakpánt  
Első, hátsó védőkupakok
Tisztítókendő  

 

 
Fótóadapter iPhone 4S-hez