Engedje szabadjára a spektív erejét!
Ha nem csak a spektíven át történő szemlélődésben leli örömét, hanem a látvány megörökítésében is, akkor a TSN-DA4 kompakt fényképezőgéphez használható, univerzális tartókeret jó szolgálatot tesz önnek.

Néhány pillanat alatt beigazíthatja a gépet a spektívhez és kitűnő minőségű álló- vagy mozgóképeket készíthet a nagyon távoli dolgokról is.

A TSN-DA4 tartókerettel felvértezett spektívvel nem csak egy kivételesen nagy gyújtótávolságú objektívet nyer, de az okulár, a spektív, és a zoomos gép együttműködése révén, mindezt a lehető legkisebb méretben érheti el.


A nagyításhoz kattintson a képre!

   

Milyen gépekhez javasolt a TSN-DA4?
Olyan apró kompakgépekkel való használatra tervezték, amelyeken semmilyen gyári kialakítás sincsen adapterek felhelyezésére. Nincs a vázon, az objektív körül adapterhez való bajonett, vagy menet, illetve az objektív elején sincs semmilyen szűrőmenet, vagy bajonettes csatlakozási lehetőség.

A nagyításhoz kattintson a képre!

   

A TSN-DA4 felhelyezése a spektívre
A TSN-DA4 tartókerethez, a spektív típusától függően, a TSN-DA1 adaptergyűrűre TSN-660/600/82SV sorozatú típusokhoz van szükség. A TSN-880/770 sorozatokhoz a TSN-DA10 adaptergyűrűt kell használni.

Az okulár szemkagylóját eltávolítva, annak helyére kell feltekerni a TSN-DA1, vagy TSN-DA10 belső gyűrűjét. Az adapter külső gyűrűje a TSN-DA4 tartóra rögzül. A TSN-DA4 tartókeretet ezek után egyszerűen az okulárra szerelt belső gyűrűre csúsztatva, egy csavar, kézzel történő megszorításával rögzíthető.

A fényképezőgép rögzítése a TSN-DA4 tartókereten a saját állványmenetével lehetséges. Mind oldalirányban, mind magasságban pozícionáló a tartókereten a fényképezőgép helyzete, hogy az okulár optikai tengelye, valamint a fényképezőgép objektívjének tengelye egybe essék.

A nagyításhoz kattintson a képre!

   

A TSN-DA4 használata a fényképezőgéppel
Az eponálás a tartókeretre épített, a fényképezőgéphez pontosan beállítható, felxibilis kioldózsinórral történik. Ha a fényképezőgépre átmenetileg nincs szükség, akkor egyszerűen oldalra kihajtható a tartókerettel együtt, nem szükséges eltávolítani a spektívről.

A nagyításhoz kattintson a képre!