TSN-VA3 Fotó-, videoadapter
A TSN-VA3 adapter a TSN-880 / TSN-770 sorozatú spektívekhez alkalmazható, kisméretű videokamerákkal, kompakt fényképezőgépekkel 7-szeres zoomátfogásig, valamint DSLR vázakkal való fényképezésre.
Ez az adapter csak a megfelelő adaptergyűrűvel használható, univerzális állványsínre rögzített eszközökkel (TSN-DA3 vagy TSN-DA3st.)

• A TSN-VA3 adapterben alkalmazott új optikai rendszernek köszönhetően a TSN-880 / TSN-770 sorozatú spektívekhez optimalizálva, minimálizálódott a képszéli torzítás, valamint a kontúros élek mentén megjelenő színhiba, ami a nagy gyújtótávolságú objektívekre jellemző. Az elkészülő képek így a lehető legjobb minőségűek lesznek.

• A látómező nagymértékű tágítása lehetővé teszi széleslátószögű objektívekkel is képeket készíteni, vignettálás nélkül. További előnyként jelentkezik, hogy lehetővé válik a keresőn keresztül komponálva fényképezni, ami megkönnyíti a fotózást. A széleslátószögű objektív gyújtótávolsága, 35 mm-es ekvivalenciával számolva, 55 mm-esnél nagyobbra adódik. Ez az az érték ami felett már nem sötétedik a kép széle.
(Fényképezőgéptől függően e felett is történhet vignettálás!)

• A TSN-VA3 adapter a TSN-VA1/VA2/VA2B változatok töbábbfejlesztése, és támogatja a digitális, tükörreflexes fényképezőgépekkel, kollimációs eljárással való képkészítést.

   
Figyelmeztetések  
Az adapter nem használható TSN-660/600 sorozatú vagy korábbi gyártású spektíveken.  
   
Kisméretű videokamerával, tükörreflexes fényképezőgéppel való használat során a TSN-DA3/DA3st állványsín használata javsolt.  
   
Az adapter digitális tükörreflexes fényképezőgéppel való alkalmazása során előfordulhat, hogy az autofókusz nem használható. Továbbá, ha a fényképezőgép optikáján adaptergyűrű van fent (TSN-AR), bizonyos fényképezőgépek cserélhető lencséjével együtt alkalmazva, muszáj kikapcsolni az autofókuszt. Ilyen esetben a fókuszáláshoz a spektív fókuszgyűrűje használható, manuális beállítással.  
   
Nagyméretű videokameráknál és 8-szoros átfogású zoomnál nagyobb optikával szerelt kompakt fényképezőgépeknél, néhány esetben előfordulhat nemkívántos peremsötétedés. Ilyen helyzetekben megfelelőbb lehet, a nagyobb betekintésű távolságú TSN-VA2B fotó-, videoadapter használata  
   
A gépvázra mindig belső élességállítású objektívet csatlakoztasson (melynek frontlencséje az élességállításkor nem mozdul el), mert ellenkező esetben a fixen a szűrőmenetbe rögzülő adapter gyűrűje tönkre teheti az optika autofókusz mechanikáját!  

 

TSN-880 sorozatú spektívvel alkalmazva
Nagyítás:    14-szeres
Vízszintes látószög:      3°
Betekintési távolság:    60 mm

 

TSN-770 sorozatú spektívvel alkalmazva
Nagyítás:     14-szeres
Vízszintes látószög:      3°
Betekintési távolság:     60 mm

 

TP-556FL objektívvel / spektívvel alkalmazva
Nagyítás:     15,5-szeres
Vízszintes látószög:       2,7°
Betekintési távolság:     60 mm