Kis méret, hatalmas optikai teljesítmény
Kitűnő kép, kompakt kivitel. Ezek jellemzik a TSN-770 sorozatot, melynek nincs vetélytársa a saját kategóriájában. Víz- és porálló kivitelű, száraz nitrogénnel töltött  tubus. A TSN-770 sorozatban alkalmazott XD-lencsetagoknak köszönhetően nagyon alacsony szintre csökkent a távcsőben látott színhiba és torzítás.

Kowa TSN-773 ferde / TSN-774 egyenes betekintésű spektívek
A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék jelentős mértékben csökkentik a színi hibát.
A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben.
A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

 

TSN-773

TSN-774

 


A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást is.

 

   


K
ets fókuszállító mechanizmus
(gyors és pontos élességállítás)

Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élességállító-rendszer továbbfejlesztése az új, kettős fókuszállító mechanizmus. A gyors élességállítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegyni pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is, akár fotózáshoz is.

   


Okulár rögzítése

A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, mely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.

 
   

Magnéziumötvözetű tubus

A magnéziumötvözetű test nagyon kifinomult, modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, mely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal készült, nagy átmérőjű  fémtestek érzetét adja, de azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.
 
   

 

"PROMINAR" lencsék
A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció (színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén.
Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával.
A TSN-883 / TSN-884 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású, konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos üvegtagok helyét, fluorit és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása gyakorlatilag eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát.

A technológia többéves, a hagyományostól eltérő, a nagy átmérőjű és nagy kontrasztú lencsék színi hibáinak kiküszöbölésére irányuló optikai tagok fejlesztésének eredménye.

A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék a fluorit kristályhoz hasonlóan jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. Minden lencsetag környezetbarát Eco-Glass, mely nem tartalmaz ólmot, vagy egyéb károsító anyagot.
 

   

XD-Lencsék

(eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás)

Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.

Az XD-lencsével épített spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagosokét.

 

   
Kompakt kivitel
A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát.

A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, miközben a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva.

A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső a 60 mm-es kategóriájú spektívekhez hasonló hosszúságában, ám a csekély méret miatt mégsem kellett feláldozni semmit sem a megjelenített látvány minőségéből.

   

Beépített állványcsatlakozás

A spektív rögzítésekor hatalmas segítség, hogy nem csak egyféle állványmenet-csatlakozó áll rendelkezésre, hanem egy eltávolítható menetátalakító segítségével 1/4"-ról 3/8"-ra alakítható át a menet. Ez nagyobb szabadságot ad az állvány kiválasztásakor és a stabilitást is nagyban növeli.

 

TSN-773, TSN-774 képei (A nagyításhoz kattintson a képre!)
     
 

 

Frontlencse átméróje:   77 mm
Szűrőmenet átmérője:   82 mm
Közelpont:
    5 m
Lencse típusa:
  XD-üveg
Távcső hossza TSN-773:   318 mm
Távcső hossza TSN-774:
  304 mm
Távcső tömege:   1,33 kg

 

     

TE-11WZ 25 ˜– 60×
széles látószögű, változtatható nagyítású okulár

TE-17W 30×
széles látószögű,
fix nagyítású
okulár

TE-20H 25×
nagy betekintésű távolságú,
fix nagyítású okulár
 

 

 

 

Fótóadapter iPhone 4S-hez
Puha hordtáska TSN-773: C-773
Puha hordtáska TSN-774: C-774