Kompromisszumok nélküli látvány
A TSN-880 sorozat a Kowa több, mint 60 évnyi optikai fejlesztésének csúcsterméke. A TSN-883 / 884 típusok a Kowa jelenlegi zászlóshajói. Kis méretűek, csekély súlyúak, de ezek miatt nem kellett feláldozni semmit sem a képminőségből. A távcsőben látott színhibáktól és torzításoktól mentes, színhű képről a fluorit és XD lencsetagok gondoskodnak.

Kowa TSN-883 ferde / TSN-884 egyenes betekintésű spektívek
A teljesen fluorit kristály lencsetagokat tartalmazó, ferde betekintésű spektív kiemelkedő optikai jellemzőket vonultat fel. A fluorit lencsetagok használata csökkenti a kromatikus aberrációt és segít elérni a szinte tökéletes látványt. Teljesen fluorit lencsetagokat csak a TSN-883/884 típusok tartalmaznak.
A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben.
A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

 

TSN-883TSN-884


A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást.

   


K
ets fókuszállító mechanizmus
(gyors és pontos élességállítás)

Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élességállító-rendszer továbbfejlesztése az új, kettős fókuszállító mechanizmus. A gyors élességállítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegyni pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is,akár fotózáshoz is.

   


Okulár rögzítése

A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, mely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.

 
   

Magnéziumötvözetű tubus

A magnéziumötvözetű test nagyon kifinomult, modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, mely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal készült, nagy átmérőjű  fémtestek érzetét adja, de azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.
 
   
"PROMINAR" lencsék
A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció (színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén.
Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával.
A TSN-883 / TSN-884 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású, konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos üvegtagok helyét, fluorit és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása gyakorlatilag eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát.

A technológia többéves, a hagyományostól eltérő, a nagy átmérőjű és nagy kontrasztú lencsék színi hibáinak kiküszöbölésére irányuló optikai tagok fejlesztésének eredménye.

A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék a fluorit kristályhoz hasonlóan jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. Minden lencsetag környezetbarát Eco-Glass, mely nem tartalmaz ólmot, vagy egyéb károsító anyagot.

   

Fluorit lencsék

A Kowa egyedül a csúcskategóriás spektívjeiben és felsőkategóriás keresőtávcsöveiben alkalmaz fluorit lencsetagokat. A fluorit kristály lencsetag mesterségesen növesztett monokristály, melynek jó tulajdonságaival a széles körben alkalmazott optikai üvegek nem rendelkeznek.

Emiatt ideális lencse-alapanyag amely szinte teljesen kiküszöböli a kromatikus aberrációt (színhibát). A Kowa kifinomult gyártástechnológiájával előállított fluorit kristály éveken át tartó, maximális képminőséget garantáló látványt nyújt.
 
   

XD-Lencsék

(eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás)

Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.

Az XD-lencsével épített spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagosokét.

   
Kompakt kivitel
A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát.

A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, miközben a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva.

A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső a 60 mm-es kategóriájú spektívekhez hasonló hosszúságában, ám a csekély méret miatt mégsem kellett feláldozni semmit sem a megjelenített látvány minőségéből.

   

Beépített állványcsatlakozás

A spektív rögzítésekor hatalmas segítség, hogy nem csak egyféle állványmenet-csatlakozó áll rendelkezésre, hanem egy eltávolítható menetátalakító segítségével 1/4"-ról 3/8"-ra alakítható át a menet. Ez nagyobb szabadságot ad az állvány kiválasztásakor és a stabilitást is nagyban

 

TSN-883/884 spektív képei (a nagyításhoz kattintson a képre!)
     
   

 

 

Frontlencse átméróje:   88 mm
Szűrőmenet átmérője:   95 mm
Közelpont:
    5 m
Lencse típusa:
  Fluorit kristály
Távcső hossza TSN-883:   343 mm
Távcső hossza TSN-884:
  329 mm
Távcső tömege:   1,52 kg

 

     

TE-11WZ 25 ˜– 60×
széles látószögű, változtatható nagyítású okulár

TE-17W 30×
széles látószögű,
fix nagyítású
okulár

TE-20H 25×
nagy betekintésű távolságú,
fix nagyítású okulár
 

 

 

 

Fótóadapter iPhone 4S-hez
Puha hordtáska TSN-883: C-883
Puha hordtáska TSN-884: C-884