Hatékony segítség, erdőn, mezőn
Cserkelés során, az elejthető, távoli vad felismerése kétséges lehet. A fegyver távcsöve nem ad elég jó képet ahhoz kevés fényben, hogy minden részletében elbírálható legyen. Egy fényerős keresőtávcső, 56, vagy 50 mm-es frontlencsével, közelebb hozza a látványt és a kétszemmel való megfigyelés miatt több fényt juttat a szembe, mint a fegyvertávcső. Ez a terepen még mindig csak fél siker, hiszen a pontos bírálathoz még nagyobb nagyításra van szükség, amit csak egy spektív nyújthat. Tehát a fegyvertávcső mellett a teljes sikerhez szükséges egy jó minőségű, fényerős keresőtávcső és egy nagy nagyítású, könnyű spektív is.
   

„Csodás, pazar, imádnivaló, elegáns és vadászias"
E szavakkal méltatta a magyar blogíró, tesztelő a BD 56XD távcsövet annak kipróbálása után. Talán nem véletlen a lelkesedése, hiszen egy ízig-vérig vadászoknak tervezett, szándékoltan az ő tevékenységüket segítő optika született meg a BD 56XD sorozat személyében.

Hatalmas, 56 mm-es frontlencséje nagyban hozzájárul a megfigyelés sikeréhez, szürkületben is tiszta, éles képet ad.

Megfelelően kialakított tubusa a kesztyűvel való fogást is segíti.

A BD 56XD sorozat 8×, 10× és 12×-es nagyítással is elérhető.

 


 
   

Vadászkalandra kész! SV 50, 12-szeres nagyítással
A nagy, 50 mm-es tárgylencse átmérő miatt, az ebben a kategóriában szokásos 1 kg feletti tömeggel szemben, a távcső súlya mindössze 740 gramm! Ez könnyen hordozhatóvá teszi, nehéz terepen is, ám a fényereje ugyanakkora, mint más gyártók, jóval nehézkesebb típusaié.

Teljesen vízálló kivitelű, kibírja a véletlen vízbe merítést is. Szennyeződés-lepergető lencsebevonata könnyen tisztíthatóvá teszi egy nagyobb kaland után is.

Jó tapadású, gumírozott tubusborítása kesztyűben is jó fogást biztosít a távcsövön.

 

   

Középkorúak előnyben!
Míg fiatalbb korban, szürkületben, jól kihasználható például a 8-szoros nagyításnál adódó, 50 mm-es frontlencse adta hatalmas kilépő pupilla, addig 45-50 évesen már csak felesleges nagy terhet jelent a cipelése egy ilyen paraméterű távcsőnek. Az ebben az életkorban, szürkületben legfeljebb 5 mm-re táguló emberi pupillához sokkal jobban ajánlható, a minden jellemzőjében kiemelkedő, Genesis 44 sorozat. A 8,5-szeres nagyításnál 5,2 mm-es kilépő pupillájú távcső, pontosan ideális méret a fényerő szempontjából, középkorúak számára. Az XD-lencsetagok miatt a kontúrok mentén nem jelentkezik színhiba és a lehető legjobb rajzolatú és színvisszadású képet jelenítik meg.
A Genesis 44 sorozat csekély súlya és maximális minőségű látványt nyújtó képe miatt ideális választás  a felszerelésbe.


   

Felhasználóbarát, kitűnő ár/érték arányú Kowa spektívek
A TSN-601 (ferde betekintésű) / TSN-602 (egyenes betekintésű) típusokat 60 mm-es frontlencse, egyszerű használat és csekély súly jellemzik. Vadászoknak különösen ajánlott, kicsi tömege és mérete miatt. A TE-9Z 20-60× okulárral együtthasználva, 60-szoros maximális nagyítás érhető el, ami biztos bírálatot ígér.


TSN-601

TSN-602

   

Kivételesen tiszta kép, gazdaságos választás
A Kowa TSN-663 (ferde betekintésű) / TSN-664 (egyenes betekintésű), 66 mm-es frontlencséjű típusok tökéletes elegyei a kompakt kivitelnek és a kiváló optikai tulajdonságoknak. A TSN-663 / TSN-664 sorozatban alkalmazott XD-lencsetagoknak köszönhetően nagyon alacsony szintre csökkent a távcsőben látott színhiba és torzítás. A kis méret, csekély súly és világos, éles kép ideálissá teszi vadászoknak a vad mozgásának megfigyeléséhez, bírálatához. TE-9Z 20-60× okulárral együtthasználva, 60-szoros maximális nagyítás érhető el.


TSN-663


TSN-664
   

Valóra vált álom: kiemelkedően jó optikai teljesítmény, megfizethető áron
Egyedülállóan magas fényáteresztés és kompakt méret jellemzik a TSN-82SV spektívet. 82 mm átmérőjű fontlencséjével figyelemre méltóan világos látómezőt ad kategóriájában. Ideális vadászok,  számára, mert a TE-9Z 20-60× okulárral, 63-szoros maximális nagyítás is elérhető.

 

TSN-82SV